Utskrift

MALAMUTT-TREFF MED 3 SØLVMERKETAGERE i KLØVTEST

Distriktskontaktene i N. Trøndelag samlet 8 tobente og 7 firbente helga 11., 12. og 13. august i Ismenningen på Snåsa. Målet var å møtes for å ha det trivelig, miljøtrening for hundene og å gi mulighet for å ta bronse og sølvmerke i kløv.

Vi møttes på fredag ettermiddag og vi hadde i forveien satt opp en lavvo og skilt sånn at ikke folk skulle ta feil og innlosjere seg på Ismenningen Lodge som ligger like ved siden. Der er det en litt annen standard enn det vi kunne tilby. Faktisk så var utedo, bålvarme og ly for regnet i en lavvo de eneste fasiliteter. Etter erfaring fra fjoråret der vi leide hytte (som ingen benyttet til overnatting) fant vi ut at det var bortkastede penger. Malamuttfolket ser ut til å trives med enkle forhold og helst ute!

På fredagskveld var det sosialt og vi hadde besøk av et par som bare ville møtes for å prate malamutt. Hunden var hjemme fordi den ikke trivdes i bil.

Lørdag gikk turen til Plukkutjønnfjellet og ei støtte på toppen som er satt opp på grunn av at mange engelskmenn mista livet i en flystyrt der under krigen. Det er tydelige spor etter flyet ennå, både vrakrester og merker i terrenget. Vi hadde beregna turen dit opp til 1 mil, og med flere gps målinger etter hvert fant vi ut at det var vel så det. Tre hunder greide sølvmerket, ingen prøvde på bronse denne gangen. Været var helt supert på tur innover, men regnklærne måtte fram på tur ned.

På kvelden ble det grilla, og Bernt Flatnes et oppkomme av historier og skrøner om folk og fjell stod for underholdningen.

Det var ei fin helg for både arrangører, hunder og deltagere. En av deltagerne mente at dette var noe helt annet enn å traske etter en vei. En skikkelig tur på (delvis) umerkede stier i skikkelig trønderterreng (og vær) var orntlige saker! Dette gav mersmak!  

 Folk og hunder på tur med kløv, foto