Nord-Trøndelag

E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.    
     
Kontaktperson Telefon E-post
Chris Brostrøm  95 93 12 04 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bernt Flatnes 922 02 813  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Berit Irene Smestad 454 27 276  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Utskrift

MALAMUTT-TREFF MED 3 SØLVMERKETAGERE i KLØVTEST

Distriktskontaktene i N. Trøndelag samlet 8 tobente og 7 firbente helga 11., 12. og 13. august i Ismenningen på Snåsa. Målet var å møtes for å ha det trivelig, miljøtrening for hundene og å gi mulighet for å ta bronse og sølvmerke i kløv.

Vi møttes på fredag ettermiddag og vi hadde i forveien satt opp en lavvo og skilt sånn at ikke folk skulle ta feil og innlosjere seg på Ismenningen Lodge som ligger like ved siden. Der er det en litt annen standard enn det vi kunne tilby. Faktisk så var utedo, bålvarme og ly for regnet i en lavvo de eneste fasiliteter. Etter erfaring fra fjoråret der vi leide hytte (som ingen benyttet til overnatting) fant vi ut at det var bortkastede penger. Malamuttfolket ser ut til å trives med enkle forhold og helst ute!

På fredagskveld var det sosialt og vi hadde besøk av et par som bare ville møtes for å prate malamutt. Hunden var hjemme fordi den ikke trivdes i bil.

Lørdag gikk turen til Plukkutjønnfjellet og ei støtte på toppen som er satt opp på grunn av at mange engelskmenn mista livet i en flystyrt der under krigen. Det er tydelige spor etter flyet ennå, både vrakrester og merker i terrenget. Vi hadde beregna turen dit opp til 1 mil, og med flere gps målinger etter hvert fant vi ut at det var vel så det. Tre hunder greide sølvmerket, ingen prøvde på bronse denne gangen. Været var helt supert på tur innover, men regnklærne måtte fram på tur ned.

På kvelden ble det grilla, og Bernt Flatnes et oppkomme av historier og skrøner om folk og fjell stod for underholdningen.

Det var ei fin helg for både arrangører, hunder og deltagere. En av deltagerne mente at dette var noe helt annet enn å traske etter en vei. En skikkelig tur på (delvis) umerkede stier i skikkelig trønderterreng (og vær) var orntlige saker! Dette gav mersmak!  

 Folk og hunder på tur med kløv, foto

Utskrift

Malamutetreff i Nord Trøndelag

GrisbakkhyttaVi ønsker velkommen til treff i Snåsa helgen 12.,13. og 14. august. Vi har leid fjellstyrets hytte ved Grisbakktjønna. Det er bilvei helt fram og den ligger ca 4 mil fra Snåsa sentrum og ca 7 km fra Gressåmoen fjellgård. (Utm referanse Grisbakkhytta, 33w 399009 7137010).

Det er bare 6 sengeplasser i hytta men det er god plass til telt og lavvo. Dere tar med mat selv og det er mulighet for å låne kjøkken. Det er bålplass og det er drikkevann i både elv og tjern.Ubegrensede turmuligheter i området.

Lørdag vil det bli anledning til å ta kløvtest bronse.(15% av hundens vekt i 10 km.) Vi starter opp sånn i 12-tia. Si gjerne fra i god tid hvis dere vil være med på kløvtest sånn at vi vet hvor mange det blir. Vi har ikke vekt for å veie hundene, Veiing hos veterinær er å foretrekke. Etter reglene må vekt verifiseres(ikke eldre enn en uke) Startkontigent for kløvtest er kr 50,-

Vi gleder oss til å møtes, og hvis noen bare er nysgjerrig på rasen og har lyst til å komme og se er de også velkommen! Dere som har andre hunderaser/ mix er også hjertelig velkomne.

Distriktskontaktene i N-trøndelag:

Bernt Flatnes tlf: 92202813

Berit Irene Smestad tlf: 45427276

Mat er viktig. 17 mai i år. Chebon Mali og Shila