Utskrift

Referat fra vintersamlingen på Merket

Referat fra Namk’s vintersamling på Merket 29.-31. januar 2016

Årets vintersamling ble lagt til Merket som ligger flott til på Golsfjellet med flotte oppkjørte skiløyper i et terreng som er skapt for hundekjøring. 30 personer var påmeldt til hele helgen, pluss flere deltakere som kom og ble med oss på lørdagen. Noen av deltakere hadde kommet langveis fra som Stavanger og Ålesund, ellers var de fleste i fra østlandsområdet.

Vintersamling2016

Under samlingen skulle vi i aktivitetskomiteen arrangere Klubbmesterskap 30km, Malamutetest 2 (2x30km), Malamutetest 1 (enspann 10km) og snørekjøreløp. Dessverre satte uværet TOR en stopper for våre planer om en trase på 30km. Under merkingen av traseen måtte vår mann Olav Kr. Tveiten og Merkets skuterfører snu etter halvkjørt trasee pga uværet. Dermed måtte vi i komiteen ta den tunge avgjørelsen å avlyse Malamutetest 2 som er på 2x30km. Det var rett og slett ikke forsvarlig å sende løpere / kjørere ut i uværet. Under kjøremøtet på fredags kvelden ble det da informert om at Klubbmesterskapet ble endret fra 30km til 10 km uten vekt i pulk/slede, unntatt for de som skulle stille i 1-spann klasse nordisk. Der vi kombinerte enspanntesten med klubbmesterskapet.

Resultater for klubbmesterskapet finner du her (PDF).

Resultater for snørekjøring finner du her (PDF).

Vintersamling-olav

På lørdagen startet vi med løp og tester der de fleste var med på enten å starte i løp eller hjalp til med å få frem de med hundespann. Noen ble med og passet på i løypa slik at kjørene ikke skulle kjøre feil. Grillen ble fyra opp og kaffe, varm solbærtoddy og pølser ble servert til alle som var på samlingen. Etter løp og test ble det ledig tid for de som ønsket å få låne slede/pulk for å se hvordan det fungerte. Flere oppdrettere var ute på en liten sledetur med hunder fra valpekjøperne sine. Under helgen var det også noen som fikk låne seg en malamute til en snørekjøretur. Det var lagt opp til et foredrag før premieutdeling og lørdagens middag.

vintersamling-foredrag

I år var vi så heldige å få familien Fuglesteg fra kennel Vasetmutten til å holde foredrag for oss på vintersamlingen. Innledningsvis i foredraget fikk vi en presentasjon med bilder av hvert enkelt medlem i denne aktive friluft- og hundekjørerfamilien, og hvilke oppgaver de forskjellige medlemmene i familien har for å drifte kennelen med alle deres malamuter. Det var imponerende å høre hvordan de alle, store som små ofrer det meste av sin fritid for å få kennelen og all treningen som må til for å kunne starte i langdistanseløp til å fungere optimalt. Her er det ingen som ligger på latsiden. Vi fikk se mange fine bilder og videoer hvor de fortalte tilhørende historier fra turer de har hatt og om hvordan livet deres har vært helt fra de kjøpte sin første Alaskan Malamute og frem til i dag hvor de nå har over 20 malamuter i kennelen. Vi fikk også høre om hvordan de målrettet jobber og trener frem imot denne sesongens utfordringer, nemlig Femundløpet og Finnmarksløpet. Dette er en familie med pågangsmot og tæl, der de satser alt på årets 2 lengste langdistanseløp. I skrivende stund kjører Jo Inge 12-spann i Femundløpet 600 km. Den 5. mars starter både Toril og Erle Amalie i Finnmarksløpet 500 km. med hvert sitt 8-spann. Vi ønsker dem lykke til i både Femund og Finnmark og takker for at dere holdt et så fint og inspirerende foredrag for oss på vintersamlingen.

Lørdags kvelden ble avsluttet med loddsalg og hyggelig sosialt samvær.  

Vintersamling lopSiden det ikke ble noe av dag to for malamutetest 2 så hadde vi god tid til bålkos med kaffe og pøsler på søndagen. Søndagen arrangerte vi også snørekjøring med tidtaking.

Tusen takk til alle som deltok på samlingen, det var en fornøyelse å møte dere alle igjen, gamle kjente som nye, de med en hund og de med flere. Dere har vært med på å skape en flott vintersamling i regi av NAMK. Vi håper vi ser dere igjen til neste samling.

Vi ønsker også å få takke våre samarbeidspartnere
Hill’s pet, Vom og Hundemat, Topaz, KK-import, Bladet Hundekjøring og Dr.Baddakys

Sponsorer2016

Hilsen Aktivitetskomiteen

Foto: Vibeke Lothe og Per-Øyvind Andersen