Utskrift

Høstsamling på Syndinstøga

VELKOMMEN TIL HØSTSAMLING 18.-20.SEPTEMBER 2015 PÅ SYNDINSTØGA I VALDRES

NAMK inviterer til høstsamling på Syndinstøga, der vi ønsker gamle og nye Alaskan Malamute eiere velkommen. Dette blir en helg med aktiviteter og sosialt samvær. I år er vi så heldige og har fått Katinka Mossin fra Tinka`s Kennel til å holde foredrag om når hun krysset innlandsisen på Grønland med Grønlandshunder.  

Flotte muligheter for turer, sykling, vogn og andre aktiviteter med hund. Her blir det muligheter å se ulike typer utstyr og få tips og råd. De som ønsker å ligge på hytte eller leiligheter må regne med å dele rom med andre da, Syndinstøga har 4 hytter med 4 sengeplasser og 2 leiligheter med 5-6 sengeplasser. Det er også matbutikk på Syndinstøga.  For de som ønsker å ta Kløvtest sølv eller gull, eller bare har lyst til å bli med på tur, arrangeres dette fra torsdag 17. til fredag 18. Viktig å ha trent hunden med kløv på forhånd, for å delta på kløvtester.

Priser:

Pr. pers. hytte / leilighet fredag til søndag inkl. alle måltider 1600,-, halv pris barn 7-12 år, gratis for barn under 7 år.  Telt/lavo pr. pers. inkl. alle måltider 1200,-

Telt/lavo uten måltider 200,-  Bare felles middag på lørdag 395,-

Meny:

Fredag: Gryterett
Lørdag: Frokost, niste og 3 retters middag som er Rakfisk i lefse, Oksestek og Elgkarbonader og Is med bær til desser.
Søndag: Frokost og Lunsj med Rømmegrøt og spekemat m.m. 

Program:

Fredag: Middag og sosialt samvær, da folk vil komme til utover kvelden.

Lørdag: Avgang fellestur etter frokost for de som skal gå, andre vil kanskje kjøre spann eller bruke sykkelen. Det blir muligheter for å ta ferdighetsprøve Kløv og Lederhund bronsemerket. Vi møtes på avtalt sted for felles lunsj, NAMK spanderer varme pølser, brus kan kjøpes på stedet. Etter lunsjen blir det retur til Syndinstøga. Fin mulighet til å trene forbipasseringer. Før middagen vil det bli foredrag av Katinka Mossin.

Felles middag på kvelden og sosialt samvær med loddsalg.

Søndag: Etter frokost blir det barmarksløp. Premieutdeling etter målgang. Avreise.

PS. Vi trenger gavepremier til utlodding.

 

Bindende påmelding innen 4. september til Linda Veum: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller tlf. 970 83 782

Påmelding kløvtester bronse, sølv, gull og barmarksløp innen 4. september til Inger K. Sandanbråten: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller tlf. 913 36 079

Priser på kløvtester og barmarksløp er kr. 50,- og betales på høstsamlingen.

Det vil i år også bli trukket en Kickbike på startnr. for de som deltar på barmarksløpet.

 

Presentasjon av årets foredragsholder på Høstsamlinga 2015

Katinka Mossin – Tinka`s Kennel

Litt kortversjon: Splitter pine gal (i hvert fall hundegal), en gang kjempesprek men i dag litt mere avmålt i gangen etter et halvt århundre på denne kloden.

Interessefeltet er forholdsvis snevert og ensrettet; Grønlandshund på tur, grønlandshund som trekkhund, grønlandshund og dens opprinnelse og sist men ikke minst det å være sammen med disse flotte hundene som går under betegnelsen grønlandshund.

Jeg har deltatt på en rekke hundeløp i fra den spede starten med enspann i Polarhundløpet i 1974. Den gang var Polarhundløpet et 2-milsløp arrangert av Drammen Trekkhundklubb. Senere ble Polarhundløpet overtatt av Norsk Polarhundklubb og utvidet til å bli et løp på minimum 10 mil, først på Hardangervidda og senere arrangert i Femundsmarka. Her har jeg vært med som en av dem med flest deltagelser, og flere meget gode plasseringer. Jeg har fullført Finnmarksløpet tre ganger på 80-tallet. Den gangen var dette Europas lengste hundeløp med sine 40 mil. I dag er dette løpet et 100-milsløp for storspann og et 50-milsløp for "småspann" dvs inntil 8 hunder. Første gangen jeg deltok kjørte jeg virkelig i "småspannsklassen" da jeg stilte opp sammen med hunden Rico. Dette var i 85. De to neste årene stilte jeg med fullt spann i 6-spannsklassen og alle tre gangene gikk jeg på ski.

Jeg har vært med på mange lengre turer i Norge men har også vært så heldig å ha fått muligheten til å være med på to ekspedisjoner til Grønland. Den første gikk over innlandsisen sommeren 1990.